»» پایگاه خبری و اطلاع رسانی جــارچی
عکس خبری فال روزانه تعبیر خواب دانلود آهنگ امروز : چهارشنبه 2 اسفند 1396
ku

سرطان معده

رئیس اداره سرطان وزارت بهداشت، درباره علائم سرطان معده گفت: سرطان معده تمام علائم سوءهاضمه مانند درد،‌ نفخ و سنگینی سردل را دارد و لازم است افراد بالای40 سال این موارد را جدی بگیرند، چرا كه احتمال دارد این علائم، هشداری درباره سرطان معده باشند.

به گفته دكتر رشید رمضانی، سرطان معده در تمام كشورهای دنیا مرگ‌آورترین و كشنده‌ترین سرطان است. او نسبت به مصرف غذاهای با نیتریت بالا هشدار داد.

وی با اشاره به این كه سرطان معده نخستین سرطان در مردان كشور محسوب می‌شود در گفت‌وگو با ایسنا اظهار كرد: عامل سرطان معده میكروب هلیكوباكترپیلوری و مصرف غذاهای با نیتریت بالا به اشكال مختلف اعم از مایع یا جامد است.

هلیكوباكتر؛ قاتل بالقوه

به گفته این متخصص، میكروب هلیكوباكترپیلوری ارتباط نزدیكی با بهداشت مواد غذایی دارد. بنابراین لازم است غذاهایی كه بیرون از یخچال نگه داشته می‌شود استفاده نشود. به این ترتیب با رعایت موارد بهداشتی میزان موارد عفونت به این باكتری كاهش می‌یابد.

رئیس اداره سرطان وزارت بهداشت گفت: خوشبختانه با ارتقای سطح فرهنگ مردم پیش‌بینی می‌شود طی سال‌های آتی میزان عفونت هلیكوباكترپیلوری در كشور كاهش یابد، اما فعلا این میزان بالاست.

هلیكوباكترپیلوری كه دكتر رمضانی به آن اشاره می‌كند، نوعی باكتری با قدرت سازگاری بسیار بالاست كه می‌تواند در معده زنده بماند و رشد كند. این باكتری مارپیچ سبب اختلالات گوارشی متعدد، عفونت، زخم و التهاب معده انسان می‌شود و حدود نیمی از جمعیت جهان به آن مبتلا هستند و از فرد مبتلا به دیگران قابل انتقال است.

ترشی و نمك را به اندازه مصرف كنید

دكتر رمضانی با اشاره به تاثیر نیتریت موجود در مواد غذایی در بروز سرطان معده گفت: نیتریت یكی از مواد نگهدارنده است كه در بسیاری از فست‌فود‌ها به كار گرفته می‌شود. متاسفانه عادات غذایی ایرانی‌ها مصرف غذاهای شور و ترشیجات است كه این عوامل خطر ثابت شده برای سرطان معده هستند. رئیس اداره سرطان مركز مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت با اشاره به مشخص شدن سیمای سرطان معده در كشور و برنامه‌های در نظر گرفته شده برای تشخیص بموقع این بیماری گفت: هرچند در حال حاضر برنامه منسجم كشوری برای این بیماری فراهم نشده است، اما برنامه‌هایی در نظر گرفته شده تا این بیماری سریع‌تر تشخیص داده شود. این طرح در حال حاضر در چند استان كشور در حال اجرای آزمایشی است و پس از حصول نتایج آن، برنامه‌ كمك‌كننده برای جلوگیری از سرطان معده در كشور طراحی و به كل كشور توسعه می‌یابد.

وی افزود: از طرف دیگر باید در جهت افزایش سطح آگاهی‌های مردم به منظور كاهش مصرف نیتریت اقدامات لازم صورت گیرد، چرا كه پیشگیری از سرطان معده راه مبارزه‌ای بجز پیشگیری ندارد.

مصطفی نوروزی گفت: «مصرف افراطی ترشی و شور موجب وارد آمدن آسیب‌های جدی به سیستم گوارشی می‌شود.»

وی ادامه داد: «سرطان‌ها تا حدود زیادی قابل پیشگیری هستند و تغذیه سالم یكی از راه‌های پیشگیری از سرطان است.»

عضو انجمن تغذیه ایران اضافه‌ كرد: «در انار ماده ی ضد سرطان پروستات به نام فلاوونویید یا اسیدآلاجیك، و در پرتقال نیز ویتامین C و پلی‌فنول‌های فراوان که عامل ضد سرطان ‌پروستات هستند، وجود دارد.»

نوروزی خاطرنشان كرد: «افزایش مصرف سبزی، میوه و سالاد كه در تولید آنها از سموم و فاضلاب استفاده نشده باشد، به دلیل داشتن ویتامین E و C و فلاوونویید، خطر ابتلا به سرطان را كاهش می‌دهد.»

وی افزود: «همچنین مصرف كرفس به‌دلیل داشتن لوتئولین و پیاز به علت دارا بودن ماده‌ای حلقوی به‌نام كرسیتین با خاصیت ضد سرطانی، احتمال ابتلا به سرطان را كاهش می‌دهد.»
این متخصص تغذیه به ‌شهروندان توصیه ‌كرد تا از نان‌های باگت ساندویچی، لواش و تافتون به علت درصد پایین سبوس، كمتر استفاده كنند و در مقابل، نان پر سبوس مثل سنگک كه ضد سرطان روده بزرگ است را بیشتر مصرف نمایند.

دكتر نوروزی در ادامه افزود: «مصرف ماهی دودی و نمك سود شده، خطر ابتلا به سرطان معده را افزایش می‌دهد.»

وی همچنین در ادامه به شهروندان توصیه ‌كرد، به ‌جای ظروف تفلون، پلاستیكی و یك‌بار مصرف، از ظروف شیشه‌ای، استیل و چُدنی استفاده كنند.

عضو انجمن تغذیه ایران در پایان یادآور شد كه غذاهای ضد سرطان نیز باید در حد اعتدال مصرف شوند، نه بیش از حد.

پارسی تب




*** بیشتر ***
ارسالی از   گروه جارچی   1396/12/03 | بازدید : 2300
سلامت,درمان,بیماری,آزمایش,تست-خون,سرطان,علائم-بیماری,پیشگیری,ادرار,بهداشت,
در صورت تمایل انتقادات , پیشنهادات و نظرات خود را از « اینـــجا » ارسال فرمایید
مطالب مرتبط دیگر
◄ مروری بر اصلاح دندانها ارتودنسی
◄ شام مختصر و سه ساعت پس از افطار صرف شود
◄ تاثیر عسل طبیعی در چربی سوزی چگونه است؟
◄ غذاهای مضر برای سلامتی روده
◄ سلامتی و شادابی و جلوگیری از ریزش مو چگونه؟
◄ گیاهان خانگی پیشنهادی برای فرار از آلودگی هوا
◄ راه‌های‌ طبیعی‌ برای‌ از‌ بین‌ بردن‌ سینوزیت
◄ 10 نکته مهم در چربی سوزی
◄ راهنمای بیماری های اعصاب و روان و علل و درمان
◄ چرا مواظب فست فودها باشیم؟
◄ پندارهای غلط در مورد فعالیت بدنی
◄ علت غیرقرینگی سوراخ های بینی
◄ بهداشت دیجیتال چیست؟ ب1
◄ سوسیس و کالباس نخورید
◄ عوارض و نکات مهم در جراحی بینی
◄ بیماریهای شایع در نوروز
◄ سه محور اساسي بهداشت محيط کار
◄ عوارض جدی و جبران ناپذیر کاهش مصرف لبنیات در افراد کدام است؟
◄ اشتباههای متداول در تناسب اندام
◄ بيماري هاي كاربيش از حد با رايانه
◄ علائم بيماری ها-شیرخواران
◄ عفونت‌های قارچی رو به گسترش
◄ عوارض کله سیستکتومی یا جراحی کیسه صفرا
◄ مصرف ونوستات و چربی ها
◄ توصیه های غذایی ویژه عید نوروز